Китари

Първата ми китара

Интересът ми към китарите започна още от ученическите ми години. Тогава се сдобих със стара електрическа китара „ОРФЕЙ“ . Китарата имаше много странна форма – шедьовър на социалистическия дизайн. С трион, пила и малко боя придадох малко по-съвременен вид на китарата, но така и не се научих да свиря добре на нея.
Подарих си китарата, но си запазих любовта към нейната форма и звучене.

Always With Me, Always With You

Ремонт и изработка на китара

Желанието ми да се занимавам с ремонт на електрически китари се зароди след като се наложи на една евтина китара да направя „сетъп“ – сваляне височината на струните и регулиране на интонацията. Стана бавно, но беше интересно и ми достави задоволство. А и резултатът не беше никак лош.

Като награда за старанието си получих като подарък две „китари“ – акустична и бас, които може би само от някакви сантиментални чувства не са попаднали на боклука. С тях се постави началото на новото ми хоби – даване на нов живот (ремонт и реставрация) на стари и изхвърлени от употреба електрически китари, а също и направа на нови от стари части и материали.

А това се оказва и доста „скъпо“ хоби.

И не че не може да се направи китара от лопата …

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

За реализацията на новото си начинание започнах кампания по събиране на дарения – всякакви части за китари (дървения, електроника).

Оскар Уайлд е казал :

Много неща бихме изхвърлили, ако не се страхувахме, че някой може да ги вземе.

Login