WEB сайтове

История

Интересът ми към УЕБ дизайна и изработката на Уеб сайтове започна преди няколко години, когато на мой приятел с прохождащ бизнес фирма за УЕБ дизайн му направиха оферта за Уеб сайт – статичен с 4 страници и без форма за контакт на цена, която тогава ни се видя доста висока.
С нулев бюджет и почти толкова познания по HTML, но с огромно желание се захванах с

Дизайн и изработка на УЕБ сайт

С безплатни хостинг, домейн и WYSIWYG едитор, малко текст, малко снимки и … „Ура“ – имаме си работещ сайт.
Да, ама не!
Резултатът – не добър „дизайн“ и невалиден HTML код.
Извод:

Добър УЕБ сайт с WYSIWYG едитор, без опит и познания по HTML, съвместимост с различните браузъри, да не говорим за СЕО оптимизация и т.н. – не става!

И така с един учебник по HTML и безброй разгледани Уеб сайтове направих и първият си

Редизайн

на съществуващият вече сайт.
Хостингът вече беше платен, с което и възможностите, които той предоставя бяха по-големи. Опитът, пробите и онлайн уроците спомогнаха в крайна сметка да се получи желания редизайн на Уеб сайта – изглеждаше по-добре, но си оставаше статичен сайт.
Следващата крачка беше в посока надграждане на статичния в динамичен Уеб сайт. Добри платформи за това са WordPress и Joomla.
В работата си ползвам WordPress – гъвкава, лесна за управление и с много възможности. В момента интерес и необходимост за разучаване и ползване от мен са новите WEB стандарти – HTML5 и CSS3.

Уеб сайтът като част от фирмената идентичност

Успешният бизнес се нуждае от добра реклама!
Добрият мениджър инвестира в разработката и равитието на фирмената (корпоративна) идентичност – всички елементи, които фирмата ползва за популяризиране дейността си в интернет, така и за директна кореспонденция с клиентите си.
Важна част от тях са:

  • - лого дизайн
  • - фирмени цветове
  • - писма, бланки, формуляри
  • - визитни картички
  • - УЕБ сайт

Всички тези елементи трябва да са добре подбрани и съчетани, като максимално отговарят на името и дейността на фирмата, а добрият УЕБ сайт е отворената врата за клиентите Ви към вашия бизнес.
За популяризиране сайта се нуждае и от рекламни банери – стационарни или анимирани – за размяна с други сайтове или за публикуване в печатни издания.

» Виж

Правила за изработка на УЕБ сайтове

Основните правила, които се стремя да спазвам при изработка на УЕБ сайтове :

  • - да има собствен стил и уникален дизайн
  • - графичните елементи да са оптимизирани за WEB
  • - интуитивна и удобна навигация
Login